Hideg finomságok
Ebben a hőségben sokszor nincs kedvünk meleg ételt enni, de számtalan hideg ínyencséget tudunk készíteni, amit akár kis adagokban is fogyaszthatunk, hiszen a hűtőből bármikor kivehető a következő. Még melegítenicsem kell!
Hideg yoghurtleves:
Hozzávalók:
25dkg saláta uborka
2 gerezd fokhagyma
4 doboz joghurt
4 ek. olaj
só, bors
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, és vékony hasábokra szeleteljük. Egy tálat kenjünk be fokhagymával, majd a maradékot vágjuk finomra. Öntsük a tálba helyezett fokhagymára a lehűtött joghurtot és az olajat. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze, majd tegyük pár órára a hűtőbe. A tetejére tehetünk finomra vágott mandulát is.
Tésztasaláta
Hozzávalók:
30dkg száraz tészta
1 nagy doboz tejföl
majonéz
egy csipet fekete bors
1 evőkanál mustár
15dkg csirkemell sonka
1 fej lilahagyma
15dkg trappista sajt
metélőhagyma
Elkészítés:
A tésztát felteszzük főni, közben a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a fekete borsot összekeverjük. A lilahagymát apróra vágjuk, besózzuk, majd egy kis ideig állni hagyjuk. Utána kicsit kinyomkodjuk és összekeverjük a majonézzel. A sonkát és a sajtot felkockázzuk, és a kihűlt tésztával együtt hozzátesszük a keverékhez. Kiöntjük egy tálba, a tetejét megszórjuk sajttal, metélőhagymával, s ha van idő, egy éjszakát hűtőszekrényben tároljuk, hogy összeérjenek az ízek. De akár azonnal is tálalhatjuk.