Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Receptek

                 Hideg finomságok

Ebben a hőségben sokszor nincs kedvünk meleg ételt enni, de számtalan hideg ínyencséget tudunk készíteni, amit akár kis adagokban is fogyaszthatunk, hiszen a hűtőből bármikor kivehető a következő. Még melegítenicsem kell!

 

 

Hideg yoghurtleves:

 

 

Hozzávalók:

 

25dkg saláta uborka

2 gerezd fokhagyma

4 doboz joghurt

4 ek. olaj

só, bors

 

Elkészítés:

 

Az uborkát meghámozzuk, és vékony hasábokra szeleteljük. Egy tálat kenjünk be fokhagymával, majd a maradékot vágjuk finomra. Öntsük a tálba helyezett fokhagymára a lehűtött joghurtot és az olajat. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze, majd tegyük pár órára a hűtőbe. A tetejére tehetünk finomra vágott mandulát is.

 

 

Tésztasaláta

 

 

Hozzávalók:

 

30dkg száraz tészta

1 nagy doboz tejföl

majonéz

egy csipet fekete bors

1 evőkanál mustár

15dkg csirkemell sonka

1 fej lilahagyma

15dkg trappista sajt

metélőhagyma

 

Elkészítés:

 

A tésztát felteszzük főni, közben a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a fekete borsot összekeverjük. A lilahagymát apróra vágjuk, besózzuk, majd egy kis ideig állni hagyjuk. Utána kicsit kinyomkodjuk és összekeverjük a majonézzel. A sonkát és a sajtot felkockázzuk, és a kihűlt tésztával együtt hozzátesszük a keverékhez. Kiöntjük egy tálba, a tetejét megszórjuk sajttal, metélőhagymával, s ha van idő, egy éjszakát hűtőszekrényben tároljuk, hogy összeérjenek az ízek. De akár azonnal is tálalhatjuk.