Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Gyümölcsös finomságok

                                                     A sokoldalú dinnye

 

 

A nyár egyik nagy slágere a dinnye, amit bizonyára ti is szerettek. Van belõle csíkos, zöld, sárga, kerek,hosszúkás, de a lényeg, hogy édes, lédús gyümölcs amit bátran fogyaszthatunk a nagy melegben. Most nézzük meg a dinnye történetét!

 

 

A híres Afrika-kutató, Livingstone jegyezte fel elõször a Kalahári-sivatagban szabadon termõ gyümölcsöt: a dinnyét. Eredetétõl rengeteg tudományos munka szól, de tény, 5 ezer évvel ezelõtti hieroglifáikban már az egyiptomiak is megörökítették, s gyakran helyezték a fáraók sírkamráiba, hogy a túlvilágban ne éhezzenek. A 10. században Kína volt a legjelentõsebb termesztõ, Európában pedig a 13. századtól lett népszerû.

 

 

Bizonyára láttad már, hogy amikor valaki dinnyét vásáról, megütögeti az oldalát. Ezt azért teszik, mert az érett dinnye kongó hangot ad - felvágáskor szinte önmagától továbbreped a héja.

 

 

Kítûnõ ízû és jelentõs cukortartalmú gyümölcs. Habár a benne lévõ vitamin igen kevés, magas víztartalma ( 90-95%) miatt szívesen fogyasztjuk.

 

 

Ha várod a barátnõidet, akkor készíthetsz nekik egy pohárba rétegezve gyümölcsfrissítõt. A sárgadinnyébõl és a görögbõl is almamagozó segítségével csudaklassz kis golyocskákat emelhetsz ki! Bármilyen otthon található gyümölccsel keverheted! Pl: alulra kimagozott cseresznyét, meggyet tehetsz, rá kiwit, azután karikákra vágott õszi-sárgabarackot, fõlé sárga-görögdinnye ,,golyót" és a tetejére pedig málnát rakhatsz. És még tejszínhabot is nyomhatsz a legtetejére.

 

 

A család vagy a csajok le fognak döbbeni ettõl a nyári bulihangulatot sugárzó összeállítástól. Ezekhez is használ gyümölcsöket, kockára vágott dinnyét, tegyél rá bármilyen ízû fagylaltot, s a hatást fokozhatod egy apró napernyõvel és ostyarúddal.

 

 

Egy gyümölcsfacsaróval otthon vitaminbombát tudsz készíteni. Gondoltál már arra, hogy milyen finom a dinnye hûs leve is? Koktélos pohárban még elegánsabb!

 

 

Egyszerû elkészíteni ezt az olasz különlegességet! A lehûtött sárgadinnye szeleteket csomagoljuk be pármai sonkával, és kész is a finomság!

 

 

A sárgadinnye kitűnő gyógyszer lázas gyulladások enyhítésére.